تبلیغات
كافی شاپ امروز - آموزش و طرز تهیه غذاهای محلی و سنتی کرمان

شارژ ایرانسل

فال حافظ

كافی شاپ امروز

 



آموزش و طرز تهیه غذاهای محلی و سنتی کرمان

از کاربران عزیز تقاظا دارم غذاهای محلی و سنتی شهر و روستای خودرا برای ما ارسال نمایند

چند نوع غذای سنتی کرمان: قاتوق عدس،آب روغنو، آبگرمو، قاتوق ریحان، قاتوق بابونه، آش گندم شیر، اوماچو


آش روزه برد سیر کرمان:

در بردسیر كرمان در ماه رمضان همه‌روزه آشی به‌نام «آش روزه» می‌پزند. برای پختن این آش ابتدا مكانی را مثل مسجد یا حسینیه یا خانه‌ی مناسبی در نظر می‌گیرند. بعد تعدادی دیگ و كاسه از خانه‌ها به امانت گرفته و چند نفر زن و مرد را برای پختن آش و تقسیم آن بین اهالی دعوت می‌كنند.
بعد از این مقدمات از شب اول ماه رمضان چند جارچی در كوچه‌ها راه می‌افتند و به در خانه‌ها می‌روند و با خواندن شعرهای مخصوصی آجیل و سبزی مخصوص آش را جمع‌آوری می‌كنند.
صاحبخانه‌ها با شنیدن صدای جارچی‌ها مقداری گندم، برنج، روغن و پول برای تهیه‌ی گوشت و سوخت آش روزه هدیه‌می‌كنند. تمام چیزهایی را هم كه هر روز جمع‌می‌شود، تحویل انبار می‌دهند و همه‌روزه برای افطار آش می‌پزند و بین خانه‌های آبادی تقسیم‌می‌كنند. خوردن این آش را ثواب می‌دانند و معتقدند با خوردن آش روزه، روزه بر آنها سهل و آسان می‌شود.

راویز رفسنجان

۱). پی تو(اوپیتو.اوآرتو)

مواد لازم:پی یا دمبه-آب-آرد-ادویه ونمک

۲).حریره با(گندم یا بادام)

آردگندم یا بادام.رااینقدر مشت میدهیم که روغن ان از بقیه جدا شود

۳). کشک کلجوش

مواد لازم:کشک.آب.روغن.سبزی(ترخون)

۴). مکو

مواد لازم:آردبوداده.شوید.روغن.آب.نمک.ادویه

۵).سیروبنه

بنه را میکوبندوروغن آن را میگیرندوبا پیاز ونمک مخلوط میکنند

۶). آب گرمو(اشکنه)

مواد لازم:آب.قرمه.سیب زمینی.تخم مرغ.ترف.ادویه.نمک

۷). پی پیاز

موادلازم:قرمه یا پی .پیاز.نمک.ادویه

۸). شیربرنج

مواد لازم:شیر.برنج.زیره.سیاه دانه(سیه دون)

۹). پنیر محلی

شیرآغوزراباشیرگوسفندمخلوط کرده یه کم ترف به ان اضافه کرده بعد سیاه دانه و زیره به ان اضافه میکنیم

۱۰). فله

شیرآغوزراباشیرگاویا گوسفند میجوشانند فله درست میکنند

۱۲). چمال(چنگمال)

مواد لازم:روغن حیوانی تازه.نان گرم (کرنو).آبیشن

۱۳).آب روغن

مواد لازم:روغن حیوانی.آرد.بادیون.سیاه دانه.زردچوبه.شکر(نبات).آب

۱۴). بزماچ

موادلازم:کشک.قرمه.

۱۵). گورماست

شیررابا ماست مخلوط کرده گورماست درست میشه

۱۶).دوشاب

اب انگورراگرفتهبعد میجوشانندیه کم خاک مخصوص به ان اضافه میکنندودر(دوره یا خم)نگهداری میکنند

۱۷). قرمه

گوشت را خورد خورد میکنندبا پی قاطی میکنند وخوب می پزند وبعد در شکمبه گوسفند میریزند

۱۸).خاگینه

مواد لازم:تخم مرغ.روغن.نان(کرنو)

۱۹). دوغشت

مواد لازم:کره حیوانی.ارد

۲۰).بلغور شیر

گندم را با اسیاب(آشو)خورد کرده شیروزیره وسیاه دانه زردجوبه ونمک به ان اضافه کرده ودر افتاب پهن کرده تا خشک شود

۲۱).اماچو

گیاه سریشورامیپزندوبعد آردوقرمه یا روغن پاک وزرد چوبه ونمک وآب وترف به آن اضافه میکنند

۲۲).اسبار(اسپار)

دوغ را خوب می جوشانند و در مشک میریزند وزیره وسیاه دانه وقلم فور ومیتخکم وشمری به آن اضافه میکنندویک مدت صبر میکنند که کاملا جا بیفتد وماست به ان اضافه میکنند

خورش بزقرمه
این غذا یکی از غذاهای محلی کرمان است که به دلیل دارا بودن نخود، کشک و گوشت سرشار از پروتئین است.

انرژی کل: 3000 کالری


مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
کشک ساییده 3 پیمانه

گوشت سر دست و ماهیچه پرچربی بزغاله 1 کیلو

نخود نیم کوب 2 پیمانه

سیر کوبیده 1 بوته

سیر داغ به میزان لازم

زعفران حل شده 1 قاشق غذاخوری

پیاز ساطوری 5 عدد

نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

روغن به میزان لازم

طرز تهیه:
* گوشت، پیاز، سیر کوبیده و نخود را با دو لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.

* سپس حرارت را ملایم کنید.

* پس از دو ساعت، کشک را به همراه زردچوبه و کمی نمک و فلفل به مخلوط فوق اضافه نمایید.

* در دیگ را نیمه باز بگذارید و شعله را بسیار کم کنید تا غذا کم کم جوش بزند و آب آن لعاب دار و غلیظ شود.

* در پایان بزقرمه را در ظرف کشیده و روی آن را با سیر داغ و محلول زعفران تزئین نمایید.

چند نکته:
* بزقرمه را هم می توانید با نان بخورید و هم به صورت خورش در کنار برنج میل کنید.

* شما به جای گوشت بزغاله، می توانید از گوشت های قرمز دیگر نیز استفاده کنید.

* گوشت بزغاله بر خلاف گوشت بز، بسیار لطیف و خوشمزه است. لذا در تهیه این غذا از گوشت بزغاله استفاده می شود و بزقرمه یعنی قرمه ی بزغاله.

کشک کدو، غذای کرمانی
این غذا از جمله غذاهای محلی کرمان و منبع پروتئین، آهن، کلسیم و روی می باشد، بنابراین خوراکی مناسب برای نوجوانان است.

انرژی کل: 2300 کیلوکالری

مواد لازم برای 6-4 نفر:
کشک 1 پیمانه

کدو سبز 750 گرم (10 عدد متوسط)

پیاز داغ 2 قاشق غذاخوری

سیر داغ، نعنا داغ به میزان لازم

فیله گوجه فرنگی 4 عدد

پودر مغز گردو برای تزیین

نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم

روغن به میزان لازم

طرز تهیه:
شش عدد از کدوها را پس از پوست گرفتن، خرد نموده و سرخ کنید.

نیمی از پیاز داغ، سیرداغ و فیله های گوجه فرنگی خرد شده را نیز اضافه نموده و چند بار هم بزنید. کمی نمک، فلفل و زردچوبه به آنها بیفزایید.

سپس حرارت را ملایم نموده و درب ظرف را بگذارید تا کدوها با آب گوجه فرنگی بپزند.

بعد از آن که آب غذا کشیده شد، نیمی از کشک را اضافه نموده و شعله را خاموش کنید.

سپس کدوهای خرد شده و گوجه فرنگی را با گوشت کوب کاملا بکوبید تا نرم شود.

چهار عدد از کدوهایی را که کنار گذاشته اید، از وسط نصف کرده و سرخ کنید و اجازه دهید تا این کدوها نیز کمی بپزند.

مغز کدوهای دو نیم شده را خارج نموده و در ظرف بچینید و وسط آنها را از مخلوط کشک کدو و گوجه فرنگی پر کنید و روی آن را با بقیه پیاز داغ، سیرداغ، پودر گردو، نعنا داغ و کشک تزیین نمایید

http://ashpazemrooz.mihanblog.com




نویسنده : سر آشپز ایرانی تاریخ : یکشنبه 24 بهمن 1389      نظرات ()


.:: This Themplate By : Theme-Designer.Com ::.


تمام حقوق این وبلاگ و مطالب آن متعلق به كافی شاپ امروز می باشد.